GRZESZNA PASTA
Dziś prezentuję prawdziwą bombę kaloryczną, którą rekomenduję używać rzadko, ale kiedy już ją zrobicie, zajadajcie się nią bez umiaru.
Pasta jest mojego autorstwa i wzorowana jest na słynnej sałatce Waldorff, z tą różnicą, że zamiast selera bazuje ona na żółtym serze.
PASTA KANAPKOWA A’LA WALDORFF
200 g wyrazistego żółtego sera typu gouda, lub cheddar
100 g łuskanych orzechów włoskich
100 g rodzynek
2 czubate łyżki stołowe majonezu
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
ostra mielona papryka do smaku
1. Zetrzyj żółty ser na tarce o grubych oczkach i wrzuć do dużej miski.
2. Dorzuć pokruszone orzechy (uważaj, żeby nie trafiła się w opakowaniu łupina, bo można stracić ząb).
3. Dorzuć rodzynki i słodką paprykę.
4. Wymieszaj wszystko.
Dopraw ostrą papryką.
Podawaj na ulubionym pieczywie
SMACZNEGO!!!
#kanapka
0 Comments
Trackbacks/Pingbacks