GRZESZNA PASTA

Dziś prezentuję prawdziwą bombę kaloryczną, którą rekomenduję używać rzadko, ale kiedy już ją zrobicie, zajadajcie się nią bez umiaru.

Pasta jest mojego autorstwa i wzorowana jest na słynnej sałatce Waldorff, z tą różnicą, że zamiast selera bazuje ona na żółtym serze.


pasta


PASTA KANAPKOWA A’LA WALDORFF

200 g wyrazistego żółtego sera typu gouda, lub cheddar

100 g łuskanych orzechów włoskich

100 g  rodzynek

2 czubate łyżki stołowe majonezu

1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki

ostra mielona papryka do smaku

 

1. Zetrzyj żółty ser na tarce o grubych oczkach i wrzuć do dużej miski.

2. Dorzuć pokruszone orzechy (uważaj, żeby nie trafiła się w opakowaniu łupina, bo można stracić ząb).

3. Dorzuć rodzynki i słodką paprykę.

4. Wymieszaj wszystko.

Dopraw ostrą papryką.

Podawaj na ulubionym pieczywie

SMACZNEGO!!!


#kanapka