MARYNATA NA GRILLA
Jedna z moich marynat do mięs. Najlepiej pasuje do wieprzowych żeberek, boczku, albo karczku, ale daje radę także do wołowiny.
MARYNATA DO MIĘS NA GRILLA: (na ca: 600 g mięsa)
4 łyżki stołowe keczupu (ja zawsze używam Heinz łagodny)
2 łyżki stołowe oliwy extra vergine
2 łyżki stołowe sosu sojowego
2 łyżki stołowe syropu klonowego, albo miodu
2 łyżeczki octu balsamicznego
4 ząbki zmiażdżonego czosnku
2 łyżki stołowe słodkiej mielonej papryki czerwonej
2 łyżeczki ostrej mielonej papryki czerwonej
2 łyżeczki suszonego oregano
2 łyżeczki suszonego tymianku
2 łyżeczki soli
1. Wymieszaj wszystkie składniki w dowolnej kolejności.
2. Spróbuj i dopraw według własnego smaku.
3. Zamarynuj w marynacie mięso przez noc, a następnego dnia GRILLUJ!
SMACZNEGO!!!
#Grill