MARYNATA NA GRILLA

Jedna z moich marynat do mięs. Najlepiej pasuje do wieprzowych żeberek, boczku, albo karczku, ale daje radę także do wołowiny.

MARYNATA DO MIĘS NA GRILLA: (na ca: 600 g mięsa)

4 łyżki stołowe keczupu (ja zawsze używam Heinz łagodny)

m2 łyżki stołowe oliwy extra vergine

2 łyżki stołowe sosu sojowego

2 łyżki stołowe syropu klonowego, albo miodu

2 łyżeczki octu balsamicznego

4 ząbki zmiażdżonego czosnku

2 łyżki stołowe słodkiej mielonej papryki czerwonej

2 łyżeczki ostrej mielonej papryki czerwonej

2 łyżeczki suszonego oregano

2 łyżeczki suszonego tymianku

2 łyżeczki soli

1. Wymieszaj wszystkie składniki w dowolnej kolejności.

2. Spróbuj i dopraw według własnego smaku.

3. Zamarynuj w marynacie mięso przez noc, a następnego dnia GRILLUJ!

SMACZNEGO!!!


#Grill