Spaghetti z fasolką w sosie pomidorowym
Spaghetti z fasolką w sosie pomidorowym – to mój własny, błyskawiczny i dziecinnie prosty przepis na dwie ulubione rzeczy; fasolkę i spaghetti.
To danie wzięło się ze zmęczenia restauracyjnym jedzeniem na urlopie. Miałem już dosyć frytek i steków i zamarzyło mi się angielskie śniadanie, a ponieważ na obiad nie chciałem jeść chleba, postanowiłem połączyć je ze spaghetti i tak powstało Spaghetti z fasolką w sosie pomidorowym.
A ponieważ danie jest banalnie proste i błyskawiczne, nadaje się doskonale na kuchnię biwakową.
Spaghetti z fasolką w sosie pomidorowym (2 osoby)
25o g dobrego spaghetti (ja uważam, że na polskim rynku najlepszy jest Goliard)
1 puszka białej fasoli w sosie pomidorowym (Ja używam Heinz)
1. Ugotuj spaghetti al dente.
2. Podgrzej puszkę białej fasoli w sosie pomidorowym, przypraw do swojego smaku i zalej nią spaghetti.
Gotowe!
Takie spaghetti smakuje doskonale ze smażonymi kiełbaskami, ale może także być podawane z jajkiem sadzonym, albo smażonymi pieczarkami.
SMACZNEGO!!!
Spaghetti
Spaghetti – rodzaj długiego, cienkiego makaronu, podstawa dań tradycyjnej kuchni włoskiej. W języku polskim słowo to bywa również używane w odniesieniu do potraw z tego makaronu.
Typowe danie składa się z porcji świeżo ugotowanego makaronu wymieszanego z odpowiednim sosem i opcjonalnie posypanego serem (we Włoszech najczęściej parmezanem lub pecorino).
https://pl.wikipedia.org/wiki/Spaghetti
#spaghetti